Leoniek van der Maarel en Tineke Rodenburg zijn de schrijfsters van het boek ‘Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd’ en de bedenkers van de SCHIP-aanpak.


Tineke Rodenburg
Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg is werkzaam vanuit haar eigen praktijk als psychosociaal- systeemtherapeut met specialisatie rouwtherapie.

Zij is grondlegger van Verlieskunde binnen de Hogeschool Utrecht en als docent verbonden aan de post-bachelor opleiding Rouwbegeleidingskunde. Zij is co-auteur van het boek Rouwconflict en mede auteur van het Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie. Samen met Leoniek van der Maarel schreef ze het boek ‘Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd’ een aanpak voor postrelationele rouw bij vechtscheiding.

Volg Tineke op Twitter of Linkedin

Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel is (rouw)therapeut voor kinderen en hun ouders. Dit doet ze in haar eigen praktijk in Leidschendam. Ze heeft een aantal boeken geschreven over rouw bij dood, ziekte en echtscheiding. Leoniek geeft les aan de post-HBO rouwbegeleidingskunde en is bestuurslid van Stichting Achter de Regenboog.

Leoniek is geschoold als orthopedagoog, hypnotherapeut, psycholoog en heeft diverse post-HBO opleidingen/ cursussen gedaan, onder andere speltherapie.

Volg Leoniek op Twitter, Facebook of Linkedin